No items found.

Hoe Gemeente Enschede meer grip kreeg op de gemeente financiën

Tijmen Burggraaf
Gepubliceerd
January 25, 2021

Gemeenten werken vaak met tientallen, soms wel honderden partijen samen om allerlei uitbestede diensten te verzorgen. Het is een omvangrijke klus om er toezicht op te houden dat de gemeentelijke middelen zo goed mogelijk worden besteed. Dat geldt ook voor de gemeente Enschede, die drie jaar geleden de hulp van A-INSIGHTS inschakelde.

Meer grip op gemeentelijke financiën

Gemeente Enschede stond voor deze uitdaging en wilde minder tijd besteden aan analyses, zonder daarbij hun grip op een goede besteding van het budget te verliezen.

Financiën gemeenten en subsidiebudgetten

Christiaan Visser is Adviseur Financial Control. Anders gezegd: hij adviseert de subsidie adviseurs, die de aanvragen voor- en vaststellingen van subsidie behandelen. De gemeente heeft een team van 12 tot 15 subsidie adviseurs. Dat lijken er veel, maar die zijn ook nodig. Christiaan: ‘ De gemeente Enschede, en dan in het bijzonder het Sociaal Domein, omvat 400 miljoen, waarvan 80 miljoen aan subsidies en 70 miljoen zorginkoop (Wmo + jeugd) .’ Flinke budgetten dus, waar zorgvuldig mee moet worden omgesprongen.

Ervaring met A-INSIGHTS

Volgens Christiaan gaat de rol van A-INSIGHTS verder dan alleen het aanleveren van een product dat zijn werk ‘ontzorgt’: ‘We sparren regelmatig over werk gerelateerde zaken die buiten de monitor vallen. Tijmen weet goed wat er in het land speelt en het helpt mij om met hem te sparren over wat we zien in het veld. Dat gaat echt alsof we collega’s zijn en ervaar ik als heel prettig.’

Wanneer Christiaan bij A-INSIGHTS om extra informatie vraagt, wordt daar gehoor aan gegeven. ‘Tijmen Burggraaf, Expert Public & Health, heeft dit jaar een marktoverzicht voor ons gemaakt, waarin we precies kunnen zien hoe de markt zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Dat is hier heel goed ontvangen.

Verder lezen? Download de volledige case study via onderstaande button:

Related reads
Inhoud
Deel dit artikel
Schrijf je in voor de laatste inzichten
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Uitschrijven kan op elk moment

Volg de ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg de laatste ontwikkelingen binnen het sociaal domein in jouw mailbox.

Bedankt! Uw inzending is ontvangen!
Vink het vakje aan om aan te geven dat u akkoord gaat met het ontvangen van berichten van A-INSIGHTS en toestemming geeft voor de opslag en verwerking van uw persoonlijke informatie.
` `