No items found.

A-INSIGHTS helpt Gemeente Smallingerland met risicosignalering

Tijmen Burggraaf
Gepubliceerd
February 17, 2021

Meer inzicht in financiële situaties zorginstanties

Wilfred van Wolferen, senior contractmanager bij de gemeente Smallingerland, besloot acht jaar geleden toen hij nog werkzaam was bij de gemeente Emmen, met A-INSIGHTS samen te werken om inzicht te krijgen in de financiële situatie van zorgaanbieders in de regio. Toen hij een paar jaar later was verhuisd naar Smallingerland en met dezelfde vraagstukken werd geconfronteerd klopte hij weer bij A-INSIGHTS aan.

Zorgcowboys of te verklaren hoge winsten

‘De aanleiding was een signaal dat ik had gekregen over een aanbieder die veel geld zou overhouden,’ zegt Wilfred. ‘We waren zelf al bezig met een onderzoek naar de rechtmatigheid van een andere zorgaanbieder. Toen heb ik een one-pager bij A-INSIGHTS opgevraagd, waaruit bleek dat het winstpercentage was te verklaren, en inmiddels hebben we een meerjarencontract voor de grootste 15 aanbieders uit Smallingerland.

Verder lezen? Download hier de volledige case study:

Benieuwd naar onze oplossingen in het sociaal domein? Check ze hier. Gemeenten werken vaak met tientallen, soms wel honderden partijen samen om zorg en ondersteuning te kunnen leveren aan hun inwoners. Er toezicht op houden dat al het zorggeld goed wordt besteed is een omvangrijke klus. Zo ook voor de gemeente Smallingerland, die daarbij de hulp van A_INSIGHTS inschakelde.

Related reads
Inhoud
Deel dit artikel
Schrijf je in voor de laatste inzichten
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Uitschrijven kan op elk moment

Volg de ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg de laatste ontwikkelingen binnen het sociaal domein in jouw mailbox.

Bedankt! Uw inzending is ontvangen!
Vink het vakje aan om aan te geven dat u akkoord gaat met het ontvangen van berichten van A-INSIGHTS en toestemming geeft voor de opslag en verwerking van uw persoonlijke informatie.
` `